Wigilia według 5 Przemian – jak zdrowo i naturalnie przygotować Święta – z makrobiotycznym poczęstunkiem
– wykład o gotowaniu, harmonizowaniu i wzmacnianiu organizmu z makrobiotycznym poczęstunkiem.
Wkraczamy w porę roku kiedy szczególnie musimy zadbać o energię i odporność organizmu. A jednocześnie ilość naturalnych, zdrowych produktów nie jest tak różnorodna i łatwo dostępna jak w innych porach roku. Jak poradzić sobie z zimowym gotowaniem, żeby nasze posiłki były zdrowe, urozmaicone i energetyczne? Jak zadowolić wszystkich członków rodziny? Gdzie robić zakupy? Co przyrządzić na tak wyjatkowe okazje jak Wigilia Bożego Narodzenia?
Na wykładzie dowiemy się jak właściwie komponować posiłki, żeby harmonizowały nasze organizmy. Poznamy sposoby przyrządzania zdrowych śniadań i dowiemy się co zabrać ze sobą do szkoły i do pracy. Nauczymy się robić naturalne słodkie przekąski, które zaspokoją apetyt na słodkie, a jednocześnie wzmocnią śledzionę i poprawią pracę mózgu. A przede wszystkim będziemy mówić o tym jak naturalnie i zdrowo ( i tanio ) przygotować świateczne potrawy, które nie obciążą naszego żołądka, a dają nam radość celebrowania Bożego Narodzenia…
Jak zwykle spotkanie połączone jest z makrobiotycznym poczęstunkiem.
Prowadzenie – Aleksandra Kos nr telefonu 516241150
Piątek, od 17.30 – 19.30
Cena 25 zł
W sobotę w Centrum Makrobiotycznym Akama będą się odbywały całodniowe warsztaty gotowania poświęcone światecznej tematyce. Dla uczestników piątkowego wykładu mamy 20% zniżki.
Dodaj komentarz