Poziom naszej energii zależy tylko od nas samych. Według nauk Wschodu pewien zasób energii otrzymujemy po przodkach, a zwłaszcza po rodzicach i jest ona zmagazynowana w nerkach, jednak większość energii zyskujemy i gromadzimy w ciele poprzez ruch, oddychanie, pożywienie a także sen i medytacje.
Dużo ludzi niestety traci ją z powodu niewłaściwego odżywiania ( narządy wewnętrzne są ciągle nadmiernie obciążone próbując poradzić sobie z niepotrzebnym balastem ), brak równowagi w życiu ( zwłaszcza pomiędzy pracą i odpoczynkiem ), negatywne emocje, pośpiech i stres.
To my wybieramy jaki chcemy prowadzić styl życia, decydujemy jakie kupujemy i gotujemy pożywienie, ile czasu spędzamy w ruchu na zewnątrz i kiedy kładziemy się spać.
Możemy całkowicie zmienić i zrównoważyć swoje życie przywiązując trochę więcej uwagi właśnie do tych wydawałoby się „banalnych” czynności.
Kupując dobrej jakości, lokalne, naturalne jedzenie oraz korzystając z roślin dzikorosnących i przygotowując z nich proste posiłki mamy szansę wzmocnić wszystkie organy oraz układ odpornościowy, pozbyć się toksyn w organizmie i zapewnić sobie stały, wysoki poziom energii.
Przecież najwięcej energii mają właśnie te rośliny, które posiała sama Matka Natura oraz te, które są uprawiane bez środków chemicznych, właściwie przechowywane i transportowane, lokalnie uprawiane, bo najbardziej „współgrają” z naszym ciałem i nie muszą przebyć tysięcy kilometrów nim trafią na nasze stoły. Ugotowane z nich i świeżo spożywane posiłki zasilą nas energią, którą zgromadziły w czasie wzrostu ze słońca, ziemi, wody i powietrza.
Tymczasem większość ludzi kupuje przetworzone pożywienie w sztucznych opakowaniach i jeszcze płaci za to, co odbiera im zdrowie!
Wybór należy do nas – w sprzedaży dostępne jest tylko to, na co jest zapotrzebowanie. Jeśli zaczniemy kupować produkty dobrej jakości będzie ich coraz więcej.
Zapraszamy na kolejny wykład z poczęstunkiem, podczas, którego dowiemy się:
jak ładować swoje wewnętrzne baterie za pomocą odżywiania,
jak wykorzystać siłę Natury, żeby utrzymać zdrowie i wysoki poziom energii
co szkodzi, a co wzmacnia poszczególne narządy
co i jak gotować latem
gdzie znaleźć lub zdobyć potrzebne produkty
a także
poznamy kilka sprawdzonych przepisów na letnie, energetyczne, całkowicie naturalne i proste potrawy.
Wykład poprowadzi Ola Kos z Centrum Makrobiotycznego Akama, pasjonatka zdrowego stylu życia.
http://centrumakama.blogspot.com/
Dodaj komentarz