Makrobiotyczne gotowanie – smakowanie

DSC_0600

Pierwsze spotkanie 27. 09. 2013 od 17.30 do 19.30– odkwaszanie organizmu, dogrzewanie i wzmacnianie odporności przed zimą.

Zapraszamy na cykliczne spotkania, na których krok po kroku poznamy zasady zdrowego odżywiania i harmonizowania organizmu.

Zajęcia będą odbywać się raz na dwa miesiące w Studio Dakini ( ul. Partyzantów 44 ).

Cena z poczęstunkiem – 25 zł.

Współczesna dieta przeciętnego człowieka i mały dostęp do naturalnej żywności, a przede wszystkim brak wiedzy i praktycznych umiejętności powodują, że wiele osób skarży się na drastyczny spadek energii późną jesienią i zimą. Na szczęście możemy tryskać energią przez cały rok. Kluczem jest niedopuszczenie do wychłodzenia i zakwaszenia organizmu. Na wykładach dowiemy się z czego zrezygnować i czym zastąpić wychładzające i zakwaszające pożywienie i czuć się dobrze we własnym ciele. Nauczymy się przyrządzać i właściwie komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki. Poznamy praktyczne sposoby i przepisy rozgrzewania organizmu, wzmacniania jego odporności i budowania wewnętrznej równowagi. Będziemy sięgać do wiedzy chińskiej medycyny i gotowania według 5 Przemian. Zachęcimy Was, żeby wykorzystywać naturalne, ekologiczne warzywa i produkty oraz nasze lokalne zioła. Dowiemy się dlaczego tak ważne jest dla zdrowia spożywanie pokarmów całościowych i sezonowe odżywianie oraz jak wzmacniać gotowaniem poszczególne narządy. Mam nadzieję, że wspólne przyrządzanie posiłków i biesiadowanie przyniesie Wam wiele satysfakcji i radości i będzie okazją do zmiany na lepsze.

Prowadząca – Aleksandra Kos, z wykształcenia anglistka – od kilku lat prowadzi Centrum Makrobiotyczne Akama koło Bielska – Białej, uprawia z mężem ekologiczne warzywa, chodzi po górach i zajmuje się ceramiką. Pasjonuje ją wpływ diety na ciało, umysł i świadomość człowieka. Do zdrowego odżywiania przekonała swoją rodzinę i wielu przyjaciół. W jej ośrodku odbywają się regularne warsztaty gotowania, zajęcia jogi, treningi uważności, a także inne, np. warsztaty zielarskie.

Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

×