Warsztaty sushi

sushi

Zapraszamy na warsztaty sushi.

Proponowane przez nas warsztaty to wspaniała przygoda, która wprowadzi Cię w tajniki najmodniejszego japońskiego menu i jego historię.

Pod czujnym okiem prowadzących poznasz sposoby przygotowywania ryżu i zasady jedzenia pałeczkami oraz podstawy etykiety przy japońskim stole.

Poznasz wszystkie niezbędne składniki do przygotowania sushi oraz jego rodzaje.

Ale warsztaty sushi to przede wszystkim praktyka, jego głównym celem jest nauczyć Cię, jak własnoręcznie przygotować wspaniałe sushi w naszych polskich realiach.

Warsztaty kończą się prawdziwą ucztą, w czasie której będziesz delektować się przygotowanymi specjałami w doborowym towarzystwie.

Wszystkie produkty do przygotowania sushi będą na miejscu, natomiast należy zabrać ze sobą nóż i deseczkę do krojenia sushi :)

Warsztat poprowadzi Mariola Czarnecka, pasjonatka Japonii i kuchni japońskiej (kilka lat temu Mariola Czarnecka organizowała w Bielsku Dni Kultury Japońskiej).
Sztuki przygotowywania sushi uczyła się od Japończyków, a w Japonii zgłębiała tajniki kuchni domowej od tamtejszych gospodyń i tych właśnie umiejętności będzie uczyć na warsztatach.

Koszt 80zł (produkty w cenie warsztatu)

Ze względu na rodzaj warsztatów i komfort uczestników ilość miejsc ograniczona do 10 osób (decyduje kolejność potwierdzonych zgłoszeń).

Zgłoszenia:
mail: dakini@dakini.pl
tel. 531 576 198